* Üründe kullanılan malzemeler  
Koltuk yüksekliği  110 cm ± 2 cm        
Koltuk derinliği  63 cm ± 2 cm        
Koltuk genişliği  67 cm ± 2 cm        
Oturma derinliği  50 cm ± 2 cm        
Oturma yüzey genişliği  48 cm ± 2 cm        
Arkalık üst kenarın oturma yüzeyinden yüksekliği  58 cm ± 2 cm        
Arkalık genişliği  48 cm ± 2 cm        
Yıldız formlu ayak çapı 65 ( ø ) ( ø )        
Sünger  Koltuğun oturağında 5 cm  kalınlığında 32 dns kesme sert sünger kullanılmaktadır.
Kolçaklar Koltuğun kolları polipropilen malzemeden enjeksiyon yöntemi ile yapılmaktadır.Kolun yukarı ve aşağı hareketi mevcut olup kolun bir kısmında kromlu çıta olacaktır.
Ayaklar ve tekerlekler Koltuğun ayağı 65 cm çapında beşli alüminyum parlak polisajlı olup ayağın beşli olan herbir bölümünün dış kalınlığı 35mmx50mm.dir. Alüminyum ayağın ağırlığı 1550 gramdır. Koltuğun ayağı beşli tekerli olup tekerlekleri PA6 naylon malzeme kullanılarak imal edilmiştir.
Sırt İskeleti Sırt yaslanma kısmının ana gövdesi  1. sınıf polipropilen malzemeden enjeksiyon yöntemi ile yapılmakta olup,Ana gövdenin iç kısmının formuna uygun olacak şekilde PP plastik çerçeve bulunmaktadır.Çerçeve içerisine yüksek mukavemetli polyester file kumaş ile döşenmiş olacak ve daha sonra sırt ana gövdeye monte edilecektir.
Font İskeleti Koltuğun oturağı 1. sınıf  polipropilen malzemeden enjeksiyon yöntemi ile  yapılmaktadır.
Başlık Kullanılmamaktadır.
Bel desteği Koltuğun sırt yaslanma kısmının bel ergonomi hizasına monte edilmiş , yukarı ve aşağı hareketli bel desteği bulunmaktadır.
Mekanizma Koltuğun mekanizması arkaya sallanır salıncaklıdır ve mekanizma her pozisyonda kilitlenebilir durumdadır.Mekanizmanın altında kilogram ayarı yapabilen tansiyon ayarlı sistem mevcuttur.
Amorsitör Koltuğun amortisörü gazlı olup 4 class tır. Amortisörün dış borusu 50mmx1,5mm, mekanizmaya giren iç borusu 28mmx2,5mm.dir.Koltuk kendi ekseni etrafında 360˚ dönmektedir.
Döşemelik kumaşlar ve suni deri Koltuğunda döşemesinde kullanılan suni deri veya  kumaş  eksiz ve defosuz olmalıdır. 
Boya  ve Vernik ve krom kaplama  Koltuğun ayakları nikel krom kaplıdır. Amörtisörün dış kalın borusu nikel krom kaplıdır.
Toleranslar  ± 2 cm
Diğer Özellikler Ürün monteli şekilde teslim edilmektedir.Ürün 1 defa kullanımlık ambalaj naylonu ve karton kutu ile ambalajlanmaktadır.